Finalistas a otro premio por nuestro programa de radio MÉZCLATE CONMIGO/BARREJA'T AMB MI


‘Barreja’t amb mi’, finalista als Premis de Comunicació Local 2008
Notícies - Comunicació
14/05/2009
El programa de Ràdio Cubelles Barreja’t amb mi ha resultat un dels tres finalistes als Premis de Comunicació Local 2008 que atorga la Diputació de Barcelona. Barreja’t amb mi competeix en la 24a. edició dels Premis Rosalia Rovira, destinats a programes de producció pròpia emesos per una ràdio municipal d'una població de fins a 15.000 habitants i que està dotat amb 10.000 euros. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc a l’Auditori de l'hotel Melià Sitges el proper dissabte 23 de maig de 2009, a les 20h.
Barreja’t amb mi és una iniciativa conjunta de l’associació cubellenca Por Derecho Propio i de Ràdio Cubelles que té per objectiu enriquir els valors humans a través de la barreja i el mestissatge cultural amb la voluntat de ser un espai de convivència entre els diferents col·lectius estrangers que ara viuen a Catalunya i la seva societat receptora. La proposta del programa apunta a posar en comú aquestes històries, coneixements i experiències, des de tot allò quotidià, acostant els costums, les anècdotes i les informacions que col·laborin al coneixement i entesa comuna entre cultures.
La conductora del programa, Luz Cassino, considera que el fet de ser finalistes “és un reconeixement al compromís i al treball d’investigació que es duu a terme, però sobretot posa de relleu la importància d’un projecte que dóna veu a persones estrangeres que són les verdaderes protagonistes”. Així mateix, Cassino considera que Barreja’t amb mi “és una eina de sensibilització molt potent pel que fa a la convivència i la participació de ciutadans i ciutadanes de ple dret”.

De secció a programa
Barreja’t amb mi va iniciar-se al febrer del 2008 com un espai de 30 minuts i ha acabat per convertir-se en un programa setmanal d’una hora que ja ha sobrepassat les 50 edicions. L’equip de producció està format per Roxana Navarro, Gloria Clavero, Patricia Posada, Milena Posada i Lucía Toro, amb la presidenta de Por Derecho Propio, Luz Cassino, al capdavant. A més, el programa també compta amb l’equip de col·laboradores i col·laboradors de l’associació i la producció tècnica de Marc Machado de Ràdio Cubelles.

Sense fronteres
Barreja’t amb mi ofereix cada setmana quatre seccions fixes: Països i cultures; Itineraris de viatge: històries sobre la vida de gent estrangera que ara viu a Catalunya; l’espai de convivència; folklore viu; documents del món; viatjant en xarxa i l’agenda setmanal. A banda, també han realitzat programes especials coincidint amb els projectes que l’associació ha anat duent a terme a Cubelles com Paraules de dones i Història de Cubelles: de la gent gran a la gent petita, i d’altres dedicats a ‘Cuines del món’, ‘Fills i filles’ i ‘Violència de gènere’, entre d’altres.
Al llarg de les més de 50 edicions s’han tractat diversos països d’Amèrica Llatina i Europa, tot i que també s’ha donat veu a propostes més exòtiques i desconegudes com Eritrea o Nord Ossètia Alània.

De Cubelles per al món
El programa es pot seguir en directe cada diumenge a les 11h. i en repetició els dilluns a les 22h. i dijous a les 10h. a través de Ràdio Cubelles (107.5FM); i en versió on-line a http://www.radiocubelles.cat/. Precisament l’emissió a través d’Internet i el contacte permanent de les integrants de Por Derecho Propio amb els seus països d’origen fa que Barreja’t amb mi tingui una audiència que supera les fronteres de Cubelles i arriba arreu del món, sent un dels espais de més audiència de l’emissora en l’emissió digital a través de la xarxa.

L’adreça web de Por Derecho Propio (http://porderechopropio.blogspot.com/) també permet seguir els successius programes emesos gràcies a l’eina del podcast, que permet escoltar tant la darrera emissió com les anteriors quan l’usuari ho desitgi, i consultar els projectes i activitats que duu a terme l’associació. Finalment, també pot seguir-se en directe a http://www.rednosotrasenelmundo.org/, una aposta col·lectiva per a la construcció de ponts de comunicació entre els moviments de dones d’Amèrica Llatina i Europa des d’on es dóna protagonisme a les veus de les dones com a fonts informatives, com una estratègia per fer front a les desigualtats de gènere. .

No hay comentarios:

Publicar un comentario