Lectura Manifest Entitats Dones de Cubelles

MANIFEST 8 DE MARÇ DEL 2012
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
Un any més, en la commemoració del Dia Internacional de les Dones,volem recordar totes les dones que van sortir al carrer per a exigir drets laborals i socials. És una data per celebrar el treball de totes les dones que han lluitat pels seus drets i per intentat que el món sigui més just i igualitari. Després del centenar d’anys transcorreguts, estem molt lluny d’arribar a la igualtat real i efectiva entre dones i homes.

La crisi que patim està servint d’excusa als governs per a portar endavant reformes conservadores i retallar serveis bàsics en un atac contra els avenços aconseguits després d’anys de lluita feminista. A l’estat espanyol la reforma de les pensiones i la recent reforma laboral no han fet sinó agreujar la situació de desigualtat de les dones.

Més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, mes ocupació submergida, més atur i salaris més baixos que els de els homes. Una reforma laboral imposada per la dreta que destruirà de forma especial la poca ocupació en mans de les dones que, juntament amb les retallades socials a Catalunya, empobrirà la població. Avui, més que mai,hem de dir que la pobresa té nom de dona.

Per tota aquests motius, les associacions de dones de Cubelles

RECLAMEM

* Volem que es tinguin en consideració les propostes del feminisme davant la crisi. Propostes que passen necessàriament per acabar amb la divisió sexual del treball i la invisibilitat del treball domèstic i familiar. Volem prendre part activa en el procés de canvis que ens imposen i aconseguir una societat igualitària, més justa, més inclusiva i més democràtica.

* Exigim el repartiment del treball remunerat en igualtat de condicions entre dones i homes. Exigim la responsabilitat de les Administracions Públiques en el manteniment de serveis públics, gratuïts i de qualitat com pot ser en el cas de l’ensenyament, les escoles bressol o els centres de dia. Prou a les retallades en salut i educació.

* Exigim al Govern de l’Estat espanyol el manteniment de la llei de l’avortament i que la Generalitat retiri la moratòria de la llei de dependència i la reforma de la Renda Mínima d’Inserció.

* Exigim la retirada de la Llei d’estrangeria, per xenòfoba i sexista. Una llei que condemna a les dones migrades a la dependència, la vulnerabilitat, la submissió, l’explotació i en definitiva l’exclusió social.

* Denunciem la violació dels drets humans que pateixen les dones migrades en els Centres d’internament de persones estrangeres, centres que esdevenen en veritables presons on les dones queden indefenses,en total abandonament i sense les condicions mínimes de seguretat de cura sanitària.

* Volem relacions igualitàries, anticonceptius gratuïts i a l’abast de tothom,així com una vida lliure de violència masclista en qualssevol de les seves formes. Reclamem a la Generalitat per a que es recuperi el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista.

* Exigim la immediata retirada del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular contra la llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe.

* Exigim politiques actives d’ocupació per a les dones joves, demanem més beques i d’altres instruments que facilitin l’accés a la universitat de les dones amb menys recursos.

Les associacions de dones de Cubelles, Dones La Fita, Por Derecho Propio, Dones amb ICV, Dones La Mar i el grup de dones de l’ ACAF, hem consensuat aquest manifest, fortament reivindicatiu, en correspondència amb el temps que vivim. La pèrdua de drets ja és una realitat. Volem avançar i completar drets que tot just acabàvem d’encetar, no volem retrocedir, i per aquests motiu encoratgem les dones i homes de Cubelles per a que ens acompanyen fent seves les reivindicacions de totes les dones feministes i progressistes de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol.

Cubelles 11 de març 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario